Nimesimme ensimmäiset ehdokkaat vuoden 2025 aluevaaleihin

Nimesimme ensimmäiset ehdokkaat vuoden 2025 aluevaaleihin

Nimetyt ehdokkaat ovat: Sakari Aalto, sairaanhoitaja (YAMK), Ulvila, Merja Brander, kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Ulvila,  Henry Flinkman, museojohtaja, Harjavalta, Anu Ikonen-Kullberg, yliopisto-opettaja, Pori, Minka Leino-Holm, sosiaalityöntekijä, Pori, Justus Leppänen, apulaisvuoropäällikkö, Pori, Jari J. Marjanen, Pori, Leena Mäkinen, psykiatrinen sairaanhoitaja, Jarkko Santala, IT -asiantuntija, Pori, Kristiina Raula, sairaanhoitaja, Rauma, Tiina Toivonen, controller, Ulvila ja Pyry Väre, sijoittaja, Ulvila.

Tami Sirén: Säilyvätkö maaseudun terveyspalvelut?

Tami Sirén: Säilyvätkö maaseudun terveyspalvelut?

Maaseudulla paikallisesti tehtäviä laboratoriotutkimuksia on vähennetty, ja on selvää, että pienet röntgenkuvauspisteet, joihin yleensä on päästy varsin helposti ja nopeasti, ovat uhanalaisia. Seurauksena niiden mahdollisesta lopettamisesta voi olla terveyspalvelujen heikkenemistä muutenkin, matkoja luunmurtumaepäilyjen vuoksi – ja hyvinkin myös toteamatta jääviä murtumia ym. löydöksiä, kun ei haluta lähteä mahdollisesti turhalle matkalle ja ehkä hyvinkin ruuhkaiseen toimipisteeseen.

Minka Leino-Holm: Eihän unohdeta työikäisten palveluja?

Minka Leino-Holm: Eihän unohdeta työikäisten palveluja?

Meidän tulisi puhua enemmän siitä, miten eriarvoisessa asemassa työikäiset ovat riippuen siitä, ovatko he työsuhteessa vai eivät. Työsuhteessa olevilla on käytettävissään työterveyshuolto, joka on useimmiten toimiva palvelu. Työttömänä työnhakijana olevan henkilön hyvinvointi, terveys ja työkyky ovat aivan yhtä tärkeitä, kun työsuhteessa olevan.

Irmeli Elomaa: Aluevaaleissa on kyse hengestä ja terveydestä

Irmeli Elomaa: Aluevaaleissa on kyse hengestä ja terveydestä

Kun lapsiperheessä tulee ongelmia, tai vanhempi sairastuu vakavasti tai kuolee, on perheelle ja lapsille annettava  tukea. Se on parasta tulevien vaikeuksien ennaltaehkäisyä. Köyhyys tai sairaus ei saa olla huostaanoton peruste. Potilaan ja sosiaalitoimen asiakkaan kuunteleminen, kuuleminen, siis asiakaslähtöisyys on  tärkeää hyvän palvelun saavuttamiseksi, sitä pidettävä esillä koko ajan. Toimintatapaa voi nyt alueella muuttaa sielläkin missä se ei vielä toimi.