
Ulvilalainen Pyry Väre valittiin Vihreiden puoluejohtoon
Ulvilalainen valtuutettu Pyry Väre äänestettiin Vihreiden puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi viikonloppuna pidetyssä puoluekokouksessa.
Ulvilalainen valtuutettu Pyry Väre äänestettiin Vihreiden puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi viikonloppuna pidetyssä puoluekokouksessa.
Suurin kiitos kuuluu henkilöstölle, joka on käytännössä kantanut meidät läpi tämän poikkeuksellisen vaikean vuoden.
Mutta samalla on sanottava suoraan: jos jatkuva sopeuttaminen jää ainoaksi vastaukseksi hyvinvointialueen ongelmiin, emme koskaan pääse pois kriisin kierteestä.
Monen pienituloisen ahdinko on pahentunut sosiaalietujen pienentymisen ja työttömyyden lisääntymisen vuoksi. Vakava sairaus lisää tätä ahdinkoa tulojen pienenemisen ja sairauskulujen lisääntymisen vuoksi.
Samkissa opiskelevat ulkomaiset sosiaali- ja terveysalan opiskelijat tarvitsevat suomalaisten opiskelijoiden tapaan koulutusohjelman mukaiset harjoittelukäytännöt ko. alan eri kohteissa. Jos opiskelija ei saa harjoittelupaikkaa, hän ei voi edetä opinnoissaan eikä myöskään valmistua ammattiin. Tämä on menetys kaikille: opiskelijalle henkilökohtaisesti ja Samkin valmistumisluvuille, jotka määrittävät oppilaitokselle myönnettävää valtionavustusta. Se on menetys koko alueelle, joka ei saa ammattitaitoisia, kansainvälisiä osaajia. – Harjoittelupaikkojen puuttuminen vaikuttaa negatiivisesti Satakunnan imagoon ja haittaa kokonaisvaltaisesti alueen houkuttavuutta ammattitaitoisen väestön keskuudessa.
Hyvinvointialueiden tehtävänä on huolehtia, että sosiaalihuollon palvelut pysyvät korkealaatuisina ja asiakasturvallisuus toteutuu, myös lainsäädännön muuttuessa. Tämän vuoksi vihreä aluevaltuustoryhmä esittää seuraavaa:
Enemmistö suomalaisista (61 %) ei usko saavansa ikääntyneenä riittävää hoitoa. Kaikilla – kuten esimerkiksi tämän kirjoittajalla – ei ole lapsia eikä muita läheisiä, ja vaikka monilla onkin, niin nämä omaiset voivat olla työelämänsä aktiivisimmassa vaiheessa tai vaikkapa asua kaukana ikääntyneistä vanhemmistansa.
Onnistuessaan oppilashuolto tukee lasta, perhettä ja usein myös koulun oppilasryhmää eli luokkaa. Toimiva oppilashuolto ei ole itsestäänselvyys. Se vaatii osaavaa henkilökuntaa, taloudellista panostusta ja yhteistyötä. Jokaisen lapsen pitää päästä matalallakynnyksellä esimerkiksi terveydenhoitajalle, koulukuraattorille ja koulupsykologille.
Nyt kun ympärivuorokautisia asumispalveluja on Satakunnassa supistettu kovalla kädellä, tarjotaan ratkaisuksi kotihoitoa, joka on käytännössä kaventunut rutiininomaiseksi asioiden hoitamiseksi mm. kotihoitajien työn tiukan aikataulutuksen vuoksi. Ja tälle vuodelle aluevaltuustolle esitetyn suunnitelman mukaan digitaalista kotihoitoa tarjotaan 26 prosentin osuudella kaikesta kotihoidosta. Rohkenen kysyä, mitä digitaalinen kotihoito käytännössä tarkoittaa? Jotta kotihoito voisi paikata ympärivuorokautisen hoivan vajetta, olisi kotihoidossa paneuduttava muun muassa pitkäaikaissairauksien hoitoon ja kokonaisvaltaisen toimintakyvyn kohentamiseen.
On siis suurta tyhmyyttä heittää biojäte sekajätteen sekaan! Märät biojätteet syövät sekajätteen lämpöarvoa ja märän biojätteen polttaminen on todellista energian ja rahan hukkaamista! Jos poltettava jäte on liian märkää, polttoon joudutaan käyttämään tukipolttoainetta, jotta polttolämpötila saadaan riittävän korkeaksi. Lopulta tämän hölmöilyn maksavat me asukkaat itse.