Arvostamme jokaista eduskuntavaaleissa ehdolle asettunutta ehdokasta puoluetaustastaan riippumatta. Puolueiden ja ehdokkaiden moninaisuus on demokratiamme kulmakivi, eivätkä erilaiset mielipiteet anna kenellekään oikeutta kohdella toisia epäkunnioittavasti.

Viime vuosien aikana ehdokkaiden kohtaama häirintä on kuitenkin lisääntynyt. Se on epäasiallista kohtelua, kuten yksityisen tai väärän tiedon levittämistä, vihapuhetta, seksuaalista häirintää, henkilöön menevää haukkumista, jopa uhkailua ja fyysisen koskemattomuuden loukkaamista.

Häirinnän tavoitteena on rajoittaa joidenkin osallisuutta yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Tällaiselle ei saa antaa jalansijaa.

Vaikka julkisuudessa näkyy, ja kuuluukin näkyä, puolueiden ja ehdokkaiden väliset erot ja erimielisyydet, hyvää yhteistyötä tehdään jatkuvasti politiikan arjessa eri puolueiden ja edustajien kesken.

Sitoudumme asialliseen vaalikampanjointiin kaikilla alustoilla, niin verkossa kuin kaduilla ja tapahtumissa. Samaa toivomme kaikilta satakuntalaisilta. Asiallista kritiikkiä sekä ehdokkaiden ja puolueiden näkemysten haastamista saa ja kuuluukin esittää.

Kunnioittamalla toisiamme luomme perustan yhteisten asioiden hoitamiselle nyt ja jatkossa.

Harri Lehtonen, Satakunnan sosiaalidemokraatit

Jouko Lindstedt, Perussuomalaisten Satakunnan piiri ry

Samu Vahteristo, Satakunnan  Kokoomus

Jari Lepistö, Satakunnan Keskusta

Mikko Kaunisto, Satakunnan Vasemmistoliitto

Jarkko Santala, Satakunnan Vihreät

Simo Korpela, Kristillisdemokraattien Satakunnan piiri