Kaikki puolueet jättivät lopulliset ehdokaslistansa tänään keskusvaalilautakunnille. Vihreät saivat listoilleen Satakunnassa yhteensä 97 ehdokasta, joka on enemmän kuin viime kuntavaaleissa.

Ehdokasasettelun jatkoajalla Eurajoelle saatiin kokonaan uusi vihreä lista. Ehdokkaiksi Eurajoelle nimettiin Johanna Holmstén (rikosseuraamustyöntekijä), Kari Keuru (lehtori), Aleksi Nordlund (vapaa-ajan ohjaaja) ja Milla Nordlund (lähihoitaja). Myös Euraan saatiin toinen ehdokas lääkäri Tami Sirènin rinnalle, kun Sarianna Koivisto (FM, hyvinvointipäällikkö) lähti sitoutumattomana ehdokkaana Vihreiden listalle.

-Tavoitteenamme on lisätä vihreiden päättäjien määrää Satakunnassa ja saada historian ensimmäinen vihreä valtuutettu Euraan ja Eurajoelle, kertoo Satakunnan Vihreiden puheenjohtaja Minna-Liisa Salonsaari.

Ehdokasennätyksiä tehtiin Eurajoen lisäksi Porissa, Harjavallassa ja Raumalla. Sen lisäksi ehdokkaita nimettiin Ulvilaan, Kankaanpäähän, Huittisiin, Euraan ja Säkylään. 

Porissa listan uudet ehdokkaat ovat Inkeri Hannula (erityisopettaja, erä- ja luonto-opas), Anu Ikonen-Kullberg (kauppatieteiden maisteri, lehtori), Tarja Linnanketo (psykiatrinen sairaanhoitaja, herastuomari), Mika Merikaita, (muusikko, freelancer), Piia Risku (biologian opettaja, FM), Tarja Ruotsalainen (tradenomi, lähihoitaja), Ari W. Sulin (sit.) (dr.med., kehitysvammalääkäri), Petri Vallinsalo (rakennusinsinööri).