Satakunnan Vihreät ry on asettanut ensimmäiset viisi ehdokasta kevään 2023 eduskuntavaaleihin. Yhdistyksen kokous päätti nimettävät ehdokkaat 3.9. He ovat Laura Pullinen, Minna-Liisa Salonsaari, Tarmo Thorström, Reetta Hulmi ja Henry Flinkman.

Laura Pullinen toimii Porin kaupunginvaltuutettuna ja Satakunnan hyvinvointialueen aluevaltuutettuna puheenjohtaen molempia vihreitä valtuustoryhmiä. Hän työskentelee viestintäalan yrittäjänä.

– Satakunnan pärjäämiselle nyt ja tulevaisuudessa keskeistä on osaavan työvoiman pitäminen ja kutsuminen maakuntaan. Oman yliopiston perustamisen on oltava koko Satakunnan yhteinen tavoite. Ammattikorkeakouluun panostamalla vastaamme alueen tarpeisiin paitsi työvoiman saatavuuden myös TKI-toiminnan näkökulmasta, kommentoi Pullinen.

Minna-Liisa Salonsaari on porilainen filosofian tohtori ja varavaltuutettu, joka työskentelee museoamanuenssina. 

-Toimet ilmastonmuutoksen, luontokadon ja ympäristön saastumisen pysäyttämiseksi eivät voi odottaa enää hetkeäkään. Museoalan ammattilaisena ja kulttuuriperinnön ammattilaisena haluan nostaa esiin myös kulttuuriperinnön ja kulttuurin merkityksiä yhteiskunnan tukipilareina, kertoo Salonsaari.

Tarmo Thorström on raumalainen taiteilija ja yliopisto-opettaja.  Hän haluaa edistää yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuudet elää ihmisarvoista elämää.

-Siihen tarvitsemme vihreää politiikkaa esimerkiksi perustulon muodossa. Pandemia paljasti hyvin uusia loukkuja, jotka on korjattava. Meneillään oleva energiakriisi taas osoittaa, että tarvitsemme uusia energiaratkaisuja, joista pienydinvoimalat ja niiden lainsäädäntötyö on minusta tärkeyslistalla korkealla, toteaa Thorström.

Reetta Hulmi asuu Säkylässä toimien siellä viime kaudella vihreiden kunnanvaltuutettuna. Hän on metsänhoitaja ja opiskelee luokanopettajaksi.

-Lähdin ehdokkaaksi, koska luonnon monimuotoisuus tarvitsee puolustajia. Asioita on ajateltava eri tavalla kuin aiemmin, että ihmisen toiminta saadaan sovitettua luonnon kantokyvyn rajoihin, vetoaa Hulmi.

Henry Flinkman toimi Harjavallassa vihreänä kaupunginvaltuutettuna viime kaudella. Hän työskentelee museonjohtajana.

-Me olemme tienristeyksessä. Aikamme suurin kysymys on, millaisen maailman jätämme lapsillemme ja lapsenlapsillemme. Nyt ehkä enemmän kuin koskaan tarvitsemme yhtenäisyyttä, vuoropuhelua ja tekoja. Sillä tulevaisuus alkaa tästä hetkestä. Ja maailma alkaa meistä jokaisesta. Se on täällä, meidän kaikkien arjessa. Myös heille, jotka tulevat meidän jälkeemme. Ja siksi minä olen ehdolla eduskuntavaaleissa, sanoittaa Flinkman.

Kevään eduskuntavaaleissa Satakunnan Vihreillä tulee olemaan 14 ehdokkaan lista, jossa on mukana monen alan osaajia ja monipuolista elämänkokemusta ympäri Satakuntaa. Seuraavia ehdokkaita nimetään joulukuun alussa ja viimeiset ensi vuoden puolella. Viime vaaleissa Vihreät lisäsivät Satakunnassa kaikista puoleista eniten kannatustaan yli neljällä tuhannella uudella äänellä. Tavoitteena kevään 2023 eduskuntavaaleissa on kansanedustajan paikka.