Satakunnan Vihreät ry on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen vuodelle 2022 Jarkko Santalan Porista. Santala on toiminut kuluvana vuotena Porin seudun Vihreiden puheenjohtajana. 

– Alkuvuosi tulee olemaan hyvin merkittävä ja vaikutuksiltaan kauaskantoinen kun uudet aluevaltuustot aloittavansa työnsä. Edistämme laadukkaita ja jokaisen satakuntalaisen saavutettavissa olevia yhdenvertaisia sosiaalipalveluja ja terveydenhuoltoa – tehokasta pelastustoimea unohtamatta. Matalan kynnyksen mielenterveyspalveluita tulee olla jokaisen saatavilla ja terapiatakuu on toteutettava, kertoo Santala.

Hallituksen jäseniksi vuodelle 2022 valittiin Justus Leppänen, Katja Laukkanen, Anu Ikonen-Kullberg, Julia Liljegren, Turkka Suuriniemi, Tuula Saarinen, Kaarina Ranne ja Kaisu Rantanen.

Satakunnan Vihreät nimesivät myös 18 uutta ehdokasta aluevaaleihin ja hyväksyivät paikallisen aluevaaliohjelmansa. Ohjelma perustuu ajatukseen hyvinvointivaltion puolustamisesta ja uudistamisesta. Palveluita saadaan läheltä, nopeasti ja kohtuullisin asiakasmaksuin. Vakinaisten palokuntien toimintavalmiuksia ei heikennetä ja sopimuspalokuntien nykyinen asemaverkosto pidetään ennallaan.

Hyvinvointialue tarvitsee palveluiden tuottamiseen yrityksiä ja järjestöjä. Pienille toimijoille tulee mahdollistaa pärjääminen hankintakilpailutuksissa isojen yritysten rinnalla. Satakuntalaisilla on jatkossa sekä julkisen, yksityisen, että kolmannen sektorin vaihtoehtoisia palveluja saatavilla. Palveluseteli ja henkilökohtainen budjetointi edistävät asiakkaan itsemääräämisoikeuden toteutumista. Mahdollisuuksia käyttää palveluseteleitä eri palveluissa tulee selvittää.

Ehdolle nimettiin Henry Flinkman, museojohtaja, Harjavalta, Minna Haavisto, projektipäällikkö, Pori, Suvi Heikkilä, filosofian tohtori, Elina Helamaa, lähihoitaja, Rauma, Jaan Kallio (sit.), senior support consultant, Pori, Kari Keuru, Tuomas Koivuviita, tietoliikenneasentaja, Pori, Petri Lammi, palveluesimies, Pori, Minka Leino-Holm, sosiaalityöntekijä, Pori, Marianne Mäkelä, asiantuntija,  Rauma, Tarja Ruotsalainen, lähihoitaja, Pori, Riikka Siivonen, it-asiantuntija, Pori, Heidi Teinonen, vastaava työterveyshoitaja, Tiina Toivonen, projektipäällikkö, Tytti Torppala (sit.), mallimestari, Ulvila, Turkka Suuriniemi, Tuula Saarinen, palvelupäällikkö, Pori, Jenni Weber.

Lisää aluevaaliehdokkaita asetetaan joulukuun alussa.