Satakunnan Vihreiden piirihallitus päätyi yksimielisesti kokouksessaan lauantaina 4.5. asettumaan Vihreiden pitkäaikaisen kansanedustajan ja ex-puheenjohtaja Ville Niinistön tueksi toukokuussa käytävissä eurovaaleissa.

Vaikka Vihreillä ei Satakunnasta näissä vaaleissa ole omaa ehdokasta, niin turkulaisella Niinistöllä on vankka kokemus Lounais-Suomen edunvalvonnasta. Lisäksi vuodet puolueen puheenjohtajana ja ministerinä ovat vankistaneet hänen vaikutusmahdollisuuksiaan myös Euroopan Unionin tasolla.  

– Villen asiantuntemus Lounais-Suomen alueen kehityssuunnista ja -tarpeista on vertaansa vailla. Satakunnan kannalta hänen verkostojensa ja asiantuntemuksen saaminen Euroopan Parlamentin käyttöön olisi parasta mitä Satakunta voisi toivoa, toteaa Satakunnan Vihreiden puheenjohtaja Laura Pullinen.

Ville Niinistö saapuu eurovaalikampanjan tiimoilta toistamiseen Satakuntaan torstaina 23.5. Tällöin Niinistö on tavattavissa Porissa Ravintola Yrjönkatu10:ssä klo 19–21.