Iltalehden analytiikkayhtiö Accuscorelta tilaaman ennusteen mukaan Vihreiden kansanedustajapaikka on äärimmäisen lähellä Satakunnassa. Yhtiö arvioi Vihreiden kannatukseksi 8,6 prosenttia, kun vaalien äänikynnys yhtiön ennusteen mukaan olisi 8,8 prosenttia. Yhtiön ennuste pohjautuu Vihreiden 13,1 prosentin valtakunnalliseen kannatukseen.

Vaalitilanne Satakunnassa on muutoinkin kutkuttava. Iltalehden ennusteen mukaan tulos ja paikkajako olisi seuraava:

Puolue            Kannatus       Paikkoja

SDP                  26,4 %             3

PS                     18,1 %             2

KOK                 17,5 %             1

KESK                13,6 %             1

VAS                  11,4 %             1

VIHR                8,6 %               0

KD                    3,3 %               0

MUUT             2,5 %               0

Satakunnan vaalipiirin erot viimeisen eduskuntavaalipaikan kohdalla ovat erittäin pienet. Seuraavan runsaan kuukauden aikana onkin odotettavissa tiukkaa kampanjointia kaikilta puolueilta.

Vihreille tilanne on herkullinen. Jo pitkään Vihreät ovat paikallisesti uskoneet kansanedustajan paikan olevan saavutettavissa mutta nyt myös ennustuslaitosten näkemys tukee väitettä ensimmäistä kertaa. Olemme ensimmäistä kertaa aidosti tilanteessa, jossa Vihreät voivat potentiaalisesti ylittää vaalipiirin äänikynnyksen ja saada paikallisen edustajan Helsinkiin puolustamaan satakuntalaista luontoa, koulutusta ja elinvoimaisuutta.

– Ennusteet näyttävät historiaa: Ensimmäistä kertaa vihreä kansanedustajan paikka Satakunnassa on aivan käden ulottuvilla. Tilanne on kutkuttavan jännittävä. Satakuntalaisilla on nyt mahdollisuus antaa ääni ilmaston, koulutuksen ja tasa-arvon puolesta, joka kantaa eduskuntaan asti, pohtii puoluesihteeri Lasse Miettinen.

Iltalehden ennuste ei imartele istuvaa hallitusta. Hallituspuolueiden neljästä paikasta Satakunnan vaalipiiristä jäisi vaalien jälkeen jäljelle enää kaksi paikkaa. Tämän hetken tilanteen valossa voidaankin todeta satakuntalaisten ilmaisevan tylysti näkemyksensä hallituksen politiikasta.

Satakunnan vihreiden  ehdokkaisiin pääset tutustumaan täältä.

Linkki Iltalehden alkuperäiseen uutiseen: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5f814d49-9e07-444c-92f2-780a667240e3